St. Olav menighets segl

St Olav katolske Domsogn, Trondheim

Norsk
English
Polski
10.04.2018

Katolsk Forum 24. april: Wolfgang Plagge: "Katolsk musikksymbolikk i et tusenårsperspektiv"


Professor, komponist og pianist Wolfgang Plagge

Katolsk Forum er svært glade for å kunne presentere vårens foredragsholder, Wolfgang Plagge, som besøker oss tirsdag 24. april. 

 

Plagge er - som de fleste muligens vil vite - professor ved Norges Musikkhøgskole, og en internasjonalt anerkjent og prisbelønnet pianist og komponist. Som komponist bør han blant annet være kjent for mange som opphavsmannen til 40 sanger i salmeboken for Den Katolske Kirke så vel som komponist til filmmusikken til filmen «Utøya 22. juni».

Når han kommer til St. Olav domkirke, er det for å holde et foredrag med tittelen «Katolsk musikksymbolikk i et tusenårsperspektiv». Dette vil omfatte liturgiens musikalske språk, og hvordan/hvorfor vi fremdeles berøres av et snart 1500 år gammelt musikalsk fenomen. Andre spørsmål han vil komme inn på, er blant annet:

  • Hvor bevisst samordnet middelalderens kirkemusikk-komponister sine verker med teologer og bildende kunstnere? 
  • Fantes det i det hele tatt komponister i middelalderen, eller er musikken fra denne epoken snarere uttrykk for et overlevert felles-menneskelig prosjekt?
  • hvilken betydning fikk reformasjonen for kirkemusikken?
  • Hvordan fungerer nåtidens liturgiske språk? Spiller arven noen rolle?

Foredraget vil med andre ord kunne by på svært mye interessant for den som er interessert i (katolsk) kirkemusikk, liturgi og Kirkens forhold til kunst, og mest sannsynlig vil det kunne falle i smak også for de som hittil ikke var klar over at de synes disse tingene var interessante.

 Foredraget starter klokken 19:00 og finner sted i atriumshallen i St. Olav domkirke (samme inngang som til St. Eysteins bokhandel).

Inngang kr. 100,-.


St. Olav katolske menighet
Schirmers gate 1
7012 TRONDHEIM

Telefon: 73 80 87 50
Epost: trondheim [krøll] katolsk.no

Kontonummer: 4200.59.64088
Nye St. Olav kirke: 4200.36.09736

Menighetens facebookside

Sognepresten:

Egil.Mogstad [krøll] katolsk.no
73 80 87 51 (Kontor direkte)
995 65 587 (Mobil)

Henvendelser om nettsiden:

web [krøll] trondheim.katolsk.no