St. Olav menighets segl

St Olav katolske Domsogn, Trondheim

Norsk
English
Polski
05.09.2018

Ny toner fra orgelet i St. Olav domkirke

Ingen har kunnet unngå å legge merke til at det er noe som skjer med orgelet vårt for tiden. På søndagsmessene høres nye toner, og klangen er annerledes. Vi er i en overgangsfase, sier vår kjære orgelbygger Espen Selbæk. Han har det travelt om dagen, for han har satt seg fore å gjennomføre et byggetrinn 2 for orgelet innen vigselsfesten for St. Olav domkirke i november.


Espen Selbæk i arbeid med orgelet.

Den opprinnelige bestillingen fra Stift og menighet er for lengst levert, men Espen har ambisjoner ut over dette på orgelets vegne. 

 

Nå får orgelet nye stemmer med en annen klang, og styrken økes så orgelet bærer bedre når kirken er full. Dette flotte kirkerommet fortjener mer, sier han. Byggetrinn to er Espens personlige bidrag til orgelet.

 

I byggefasen må han koble ut flere av stemmene, sist søndag var det mye av orgelet som ikke var i bruk, selv om det var fullt brukbart. Menigheten kommer til å merke det når alt er på plass – det er noen overraskelser på lur, sier Espen. Orgelets fulle kraft og potensiale får vi stifte bekjentskap med fredag 16. november 19:00. Da blir det orgelkonsert i St. Olav domkirke med organist Øyvind Kåre Pettersen. Merk av kvelden i kalenderen!

 

Se også Et orgel med historie.

 

 


St. Olav katolske menighet
Schirmers gate 1
7012 TRONDHEIM

Telefon: 73 80 87 50
Epost: trondheim [krøll] katolsk.no

Kontonummer: 4200.59.64088
Nye St. Olav kirke: 4200.36.09736

Menighetens facebookside

Sognepresten:

Egil.Mogstad [krøll] katolsk.no
73 80 87 51 (Kontor direkte)
995 65 587 (Mobil)

Henvendelser om nettsiden:

web [krøll] trondheim.katolsk.no