September
05     Informasjonsmøte, NB torsdag!     
10
24

Oktober
22

November
12
26

Desember
10

Januar
14
28

Februar
2-4   Leir (obligatorisk!)
11
25

Mars
10
24

April
14
28

Mai
??     Skriftemål (dato/tid ikke fastsatt)
??     Øving til konfirmasjon (dato/tid ikke fastsatt)
04     KONFIRMASJON kl.12.00

 

Konfirmasjon lørdag 4. mai 2024 kl. 12.00

Påmelding gjøres her senest 4. september!

Undervisningen vil i utgangspunktet foregå hver andre og fjerde søndag i måneden kl. 10-12.45
med oppstart søndag 10. september.

Før oppstarten blir det et innledende foreldremøte etter messen torsdag 7. september, kl.19:00. 

Følg med på hjemmesidene for mer informasjon. Vi vil oppdatere kontinuerlig.

Eventuelle spørsmål kan stilles til menighetskontoret, fortrinnsvis på epost til trondheim(at)katolsk.no
eller til katekesekoordinator på Katekese.Trondheim(at)katolsk.no

Invitasjonsbrevet kan leses i sin helhet her!

Katolsk ungdom i denne alderen som tilhører menigheten, men som av en eller annen grunn ikke har fått dette brevet, kan selvfølgelig også melde seg på.

 

Legg fremfor alt merke til konfirmasjonsleir 2-9 april og juniorleir 1-8 juli.
Se NUKs nettsider for mer informasjon om kommende aktiveter og påmelding til leir.

 

Hei konfirmanter!

Vi har nettopp sendt ut mail med en tekst om Nåde, Dyd og Det sakramentale liv  (klikk på lenken).

Vedlegget inneholder alt dere behøver å vite om tema for disse to ukene (20 og 21). Det er enda en stund før vi møtes i kirken igjen, så inntil videre blir slike dokumenter hovedformen for undervisning. Det er viktig at dere leser dem grundig - ta notater og vær sikre på at dere forstår hva innholdet betyr. Hvis det er noe som er uklart så må dere gjerne stille spørsmål. Vi har laget en digital spørsmålsboks dere kan bruke til dette. 

Det er nå muligheter til å gå på messe igjen, men man må reservere plass og biletter på forhånd - det kan gjøres her.

Husk at denne torsdagen er Kristi Himmelfartsdag, en viktig festdag hvor man burde komme seg til messe hvis det er mulig.

Dere kan også komme i kirken når som helst for å skrifte. I tillegg til dette er det viktig med daglig bønn, gjerne til faste tidspunkter (morgen, kveld, måltider). Her er noen katolske bønner å lære seg. 

Kristus lever, alleluia!

Fortsatt god Påsketid,

Peder og Ludvig


Kjære konfirmanter.

Det er sikkert mange som savner messen og felleskapet i Kirken. Det som vi kan gjøre nå er å følge Messene på nettet og be hjemme. Som erstatning for konfirmantkatekesene skriver vi oppsummeringer av temaer vi skulle snakke om i undervisingen. 

I forrige uke skulle vi ha om ekteskap og ordinasjon, derfor har vi laget en tekst som dere kan lese om dette tema (klikk på linken). I YOUCAT kan dere lese sidene 143-155 (les også i margene, der er det mange nyttige kilder). 

Vi minner om at Pastoralavdelingen har laget en rekke videoer med tanke på konfirmanter. Vi anbefaler selvfølgelig å se alle. Dere finner dem her!

Dersom dere har spørsmål kan dere sende epost til en av oss.

Ha en velsignet påsketid!
Vi ber for dere.

Hilsen,
Konfirmantkateketene 
Peder, Sara og Ludvig

 


Vi har i dag, skjærtorsdag, sendt ut et nytt brev fra katekene.

Konfirmantundervisningen kommer til å bli på denne måten en stund fremover, så det er viktig at alle leser brevene og følger rådene og oppfordringene som blir gitt. Det er også fint om alle foresatte kan forsikre seg om at ungdommene leser, ser på og tar til seg det som blir sendt ut fremover.

I tillegg til brevet fra kateketene vil vi tipse om at pastoralavdelingen har satt i gang et prosjekt med katekesevideoer beregnet på konfirmanter på OKBs YouTube-kanal. Der ligger det foreløpig tre introvideoer, og fra og med 1. påskedag skal det etter planen publiseres en ny video daglig. Frem til dette skjer vil vi anbefale NUKs opplegg for digital påskeleir som publiseres på NUKs facebookside.

Nedenfor følger brevet fra kateketene, med dokumentet om påsken og frelseshistorien:

Kjære konfirmanter,

I denne eposten finner dere et dokument som inneholder det vi vil at dere skal lære om Påsken og frelseshistorien.

Vi vet at selvstudium er vanskelig men vi vet at dere vil ta utfordringen. Alle spørsmål er velkomne - det er bare å ta kontakt med en av oss. Vi fortsetter å be for dere og håper dere får en velsignet og fredlig påskefeiring. Ved å forstå Påskens egentlige betydning møter dere hjertet av Kirkens tro, kilden til den kristne glede og kjærlighet, og vår evige frelses opphav.

Delta i påskefeiringen her! 

Ha en velsignet Påske!

Med hilsen,
Peder, Sara og Ludvig

 


Hadde alt vært som vanlig hadde kanskje en del av dere konfirmanter vært på påskeleir med NUK, men slik ble det ikke i år. Derfor har NUK laget eget materiale som vil bli publisert på facebook-siden deres.

Facebooksiden finner dere her!

Her er et foreløpig program for uken. Videoene vil bli publisert enten ved åttetiden om morgenen eller ved tretiden om ettermiddagen.

Mandag 6. april – Kunst&Håndverks-video om å brette påskelilje og en 5-7min temaøkt fra en av leirlederne fra årets leire.

Tirsdag 7. april – 5-7min temaøkt fra en av leirlederne fra årets leire

Onsdag 8. april – Live-Kahoot (event publiseres snart, der kommer tidspunktet) og en rask innføring til liturgi (2min klipp)

Torsdag 9. april - Skjærtorsdag – Oppskrifts-video med forklaring om faste- og abstinens (kl.08.30), patere prater om Skjærtorsdag (vi har samlet inn bidrag fra flere prester, klippet er på 5min) (kl. 12.00), og en oppskrifts-video med refleksjoner rundt langfredag (kl.15.00)

Fredag 10. april – Langfredag – patere prater om Langfredag (kl.08.00, klippet er på 7min) og Netflix Watchparty kl.19.00 (filmen blir annonsert i forkant, men det står mellom The Two Popes eller Holy Goalie)

Lørdag 11. april – patere prater om påskeaften (kl.08.00), 7 og et halvt minutt klipp.

Søndag 12. april – «Hva betyr påske for deg» – spre gjerne oppfordring til å sende inn bidrag, og send gjerne inn bidrag selv.