St. Olav menighets segl

St. Olav Catholic Cathedral Parish, Trondheim

Norsk
English
Polski
22.07.2019

Novel in Norwegian with a Catholic content

If you want to learn Norwegian by reading a fascinating book in that language, please read the following review (In Norwegian): Den nylig utkomne debut-romanen «De uskyldige» av Kristine Hardeberg åpner døren til det gamle Firenze og Innocenti-barnehjemmet med dets mange gripende skjebner. Livsveiene til norske Sandra fra vår tid og florentinske Teresa fra slutten av 1800-tallet møtes på forunderlig vis.


«Sterk og vakker bok fra Firenze. Gled deg, les sakte» står det på omslaget. Det siste skal godt gjøres, for dette er en spenningsroman som er drivende godt skrevet. Det er vanskelig å legge den fra seg! 

Forfatteren er vel bevandret i kunsthistorien, og hun har forsket grundig på Innocenti-hospitalets historie, som er Europas første barnehjem, og tegnet av selveste Brunelleschi i 1419. De som elsker Firenze kan både glede seg til et gjensyn med sin kjære by og lære mye nytt om den. 

Den hellige Teresa av Avila spiller en viktig rolle i bakgrunnen. Selv ble Kristine Hardeberg katolikk mens hun arbeidet med romanen. Hun vokste opp som prestedatter på Melhus i Trøndelag. Som voksen har hun bodd i Italia, Frankrike og USA. Nå bor hun med sin mann og fire barn på Gjøvik. 

Med denne romanen er ferielektyren sikret! St. Eystein bokhandel anbefaler på det varmeste!


St. Olav Catholic Parish
Schirmers gate 1
7012 TRONDHEIM

Phone: 73 80 87 50
E-mail: trondheim [at] katolsk.no

trondheim [at] katolsk.noBank account: 4200 59 64088
New St. Olav church: 4200 36 09736

The parish Facebook page (in Norwegian)

Parish priest:

Egil.Mogstad [at] katolsk.no
73 80 87 51 (Office)
995 65 587 (Mobile)

Web editors:

web [at] trondheim.katolsk.no