En glad pilegrim vender hjem!

Dette har vært en velsignet opplevelse, sier Flor Maritza Santamaria Mujica etter pilegrimsvandring og tre dagers Olsok-feiring i Trondheim og på Stiklestad. Hun kommer fra Venezuela, men har bodd flere år i Norge. St. Olav er min vernehelgen også, sier hun. Jeg tenker på meg selv som en av de mange vennene Hellig Olav hadde i andre land. I Kristus er vi ett, på tvers av land og kulturer.

 

Flor meldte seg på pilegrimsturen til Norges unge katolikker fordi hun gjerne vil delta i ungdomsarbeid i Den katolske kirke. Turen gjennom Gudbrandsdalen og over Dovrefjell ble en mektig opplevelse. Pilegrims-vandringen sammen med norske ungdommer ga dessuten oss som ikke har norsk bakgrunn en spesiell mulighet til å bli bedre kjent med den norske mentaliteten, sier hun. Jeg ser at nordmenn sitt forhold til naturen er helt spesielt, og viktig for dem. Olsok-feiring er en flott mulighet for innvandrere til å bli mer integrert i det norske samfunnet, fordi det er så mange nordmenn som deltar i den, sier hun. Det er lett å bli kjent når vi har samme mål.

 

Hellig Olav betyr noe helt spesielt for Flor fordi St. Olav domkirke ble hennes kirke da hun flyttet til Oslo og Norge. Hun ble mye mer aktiv i Kirken enn hun hadde vært før hun kom til Norge, og etter hvert ble hun interessert i helgenen som ga navn til den lokale kirken hun vanket i.

 

Jeg er full av gode minner etter Olsok, og det har vært en veldig dyp opplevelse, sier Flor. Og så fikk jeg besøke Tautra Mariakloster som jeg har drømt om så lenge! Pilegrimsturen er ikke over, prosessen går videre, jeg er fortsatt på veg, sier hun. Og dette ga virkelig mersmak. Hvis Gud vil, kommer jeg tilbake for å feire Olsok i Trondheim igjen!