• image-4521

  15. august: Høytiden for Jomfru Marias opptagelse i himmelen

  Denne dagen feirer vi at Guds syndfrie mor med sjel og legeme ble tatt opp til himmelen. Dette hviler på en ubrutt tradisjon i Kirken. I Orienten ble festen feiret allerede i det 5. århundre og i den romerske Kirke fra det 7. århundre. På Allehelgensdag den 1.november 1950 ble Jomfru Marias opptagelse i himmelen erklært som dogme av pave Pius XI.

   

  Les mer
 • Bispevigsel i Trondheim 3. oktober

  Etter et halvt års venting, er endelig datoen for vigslingen av biskop-elekt Erik Varden fastsatt til lørdag 3. oktober.

  Les mer
 • Velkommen, biskop Erik!

  Etter at han var blitt utnevnt til biskop av Trondheim i høst, fikk abbed Erik Varden ocso innvilget sykemelding, for å finne nye krefter som følge av stor tretthet. En velgjørende, signet sabbatstid har gjort sitt. Pater Erik er tilbake i god form, og ser frem til å ta fatt på sin pastorale oppgave. Han ønsker å takke Den hellige far for hans…

  Les mer
 • image-4516

  Det blir tradisjonen tro Kirkelig olsokfeiring på Stiklestad og i Trondheim også i år.

  Tradisjonen tro inviterer Trondheim stift ved St.Olav domsogn katolikker fra hele Norge til olsokfeiring også i år. Programmet er skalert ned til to dager på grunn av koronapandemien, men alle katolikker i Norge er hjertelig velkommen til et kort og godt program. Det blir som vanlig både busstur til Stiklestad og olsokmesse i Stiklestad kirke…

  Les mer
 • image-4510

  Høytiden for den hellige Johannes Døperens fødsel

  Kirken feirer i løpet av det liturgiske år tre fødselsfester. Kristi fødsel, Marias fødsel og Johannes Døperens fødsel. Johannes Døperen som var et halvt år eldre enn Jesus, var alt før sin fødsel utpekt til å være Jesu forløper og berede veien for ham. Kirken lærer at Johannes av den grunn ble født med frihet fra arvesynden.

  Les mer
 • image-4508

  Vellykket dugnad.

  Lørdag 13. juni arrangerte menighetsrådet dugnad for å rydde området rundt kirken. 
  Takk til alle som bidro!

  Les mer
 • image-4504

  Caritas Trondheim Årsmøte 2020

  Velkommen til Caritas Trondheim årsmøte torsdag 25 juni kl. 19.00!
  Sted: Atriet i menighetssenteret til St. Olav domkirke.

  Innkalling med lenker til årsmøte-sakene.

  Vennligst registrer deg innen 18 juni kl. 18:00!

  Registrer deltagelse her!

  Les mer
 • image-4502

  Bønn for prestekall i St. Olav menighet

  Det er tradisjon i den katolske kirke at det på hver første torsdag i måneden blir bedt for prestekall. Dette vil vi nå også få anledning til i vår menighet. Bønn for prestekall vil foregå i sammenheng med andakten for det aller helligste sakrament.

  Les mer
 • image-4499

  Den Hellige Treenighet

  Søndag 7. juni feirer vi festen for Den Hellige Treenighet. Vi kan utdype vår forståelse av Treenigheten ved å lese den "Athanasianske trosbekjennelse" fra 400-tallet:

  "Dette er den katolske tro: at vi i Treenigheten ærer den ene Gud, og at vi i enheten ærer hans treenighet. Og det på en slik måte at vi hverken sammenblander personene eller…

  Les mer