• image-4244

  Bispevielse lørdag 4. januar 2020 kl. 11:00!

  Dato for den store begivenheten er nå satt, forteller sogneprest Egil Mogstad. Den 7. oktober kunngjorde biskop Bernt Eidsvig at abbed Erik Varden blir bispeviet i St. Olav domkirke i Trondheim den 4. januar 2020 kl. 11:00. Sett av dagen!

  Les mer
 • image-4238

  Oktober er rosenkransmåned

  Dette kan inspirere oss til en spesiell fordypelse i evangeliets hendelser. Rosenkransen er en meditativ bønn, som bringer oss i kontakt med det som virkelig skjedde for 2000 år siden. Vi ber den i kirken hver dag kl.17:30 hele måneden.

  Les mer
 • image-4233

  Katolsk Forum 1. oktober: foredrag om Missale Nidrosiense

  Foredrag ved sogneprest Egil Mogstad. Missale Nidrosiense ble trykket i 1519, etter ønske fra erkebiskop Erik Valkendorf, og inneholdt det som skulle være den faste liturgien i landets kirker.

  Les mer
 • Melding til alle i St. Olav menighet, Trondheim

  Biskopen kaller oss til domkirken tirsdag 1. oktober 12:00 for viktig budskap!

  Les mer
 • image-4231

  Mikaelstatuen I St. Olav domkirke får armer til Mikkelsmesse!

  Hvis alt går etter planen får vi dette på plass til festen for de hellige erkeengler Mikael, Gabriel og Rafael søndag 29. september, forteller sogneprest Egil Mogstad. De tekniske konservatorene Pjotr og Isabela Juga har arbeidet med å restaurere armene som var falt av statuen. Nå gjenstår bare monteringen.

  Les mer
 • image-1726

  14. September: Festen for korsets opphøyelse

  I vår Herre Jesu Kristi kors er all vår ros. I ham er vår frelse, vårt liv og vår oppstandelse. Ved ham er vi frelst og fridd ut (Introitus).

  Les mer
 • image-677

  Fingergullsmesse 12. september

  Noen primstaver er merket med en sol på denne dagen. Fingergullsmesse var en fest som bare ble feiret i Nidaros, til minne om en relikvie som kom i 1165 til Nidarosdomen, sannsynligvis brakt hjem av erkebiskop Eystein.

  Les mer
 • image-4216

  Marsj for St. Olav 28. september!

  I september er det ”Marsj for St. Olav” som blir månedens aktivitet for fundraising til restaurering av det gamle menighetslokalet. I år er det de voksnes tur! Alle fra 15 - 80 eller mer :) inviteres til å gå for nye St. Olav domkirke lørdag 28. september 11:00.

  Les mer