En ny tradisjon i St. Olav domsogn?

Dette frister til gjentagelse, sier sogneprest Egil Mogstad etter en på alle måter vellykket menighetstur til Tautra Mariakloster. På bussen delte P. Egil av sin rike kunnskap om katolske steder i Trondheim og omegn, og det ble en tur innom Logtun kirke på Frosta med det spesielle alterbildet fra 1655 som fremstiller Marias bebudelse.

Noen av de 30 deltakerne på menighetsturen til Tautra 9. juni 2018. Foto: Tommy De Pano

På reisen ble det bedt rosenkrans, og det passet ekstra godt at det var festen for Marias rene hjerte som ble feiret under messen i klosterkirken sammen med søstrene.

 

 

Før den gode middagen på Klostergården ble det tid til shopping og informasjon på besøkssenteret til Tautra Mariakloster. Senere ble det omvisning i deler av klosteret, og såpeavdelingen, der deltakerne fikk et inntrykk av den imponerende produksjonen av såper og kremer som søstrene på Tautra lever av. 

 

To av søstrene ble spesielt glade for å hilse på sine landsmenn blant deltakerne, det var polske sr. Renata, og vietnamesiske sr. Agnes.

 

Edmund Neverdal fra St. Olav menighet stilte som frivillig buss-sjåfør, og sørget for en svært behagelig kjøretur.

 

En menighetstur som dette gir oss muligheten til å bli kjent med viktige katolske steder i vår omegn, sier p. Egil. Dette var en flott start på det jeg håper skal bli en tradisjon. Søstrene på Tautra vil gjerne ta imot besøk neste år også, forteller han.