Johannes Paul den andres plass?

På pinsedag søndag den 4. juni 10:30 blir det avduking av et bronserelieff til minne om hellige pave Johannes Paul den andres besøk i Trondheim den 2. juni 1989. Relieffet skal monteres på veggen til klokketårnet ved St. Olav domkirke. Biskop Bernt Eidsvig skal stå for avdukingen, i forbindelse med at han er i Trondheim for å holde konfirmasjon på pinsedag.

 

Sogneprest Egil Mogstad med bronse-relieffet av pave Johanne Paul II.

Relieffet skal i første omgang avdukes, så det står klart til sommersesongens mange tilreisende og ellers alle interesserte trondhjemmere, forteller sogneprest Egil Mogstad.

Han har vært i kontakt med Trondheim kommune med forslag om at plassen foran kirken skal få navnet Johannes Paul den andres plass. På motsatt side av Prinsens gate, ned mot Nidelven, ligger Hadrian den fjerdes plass til minne om det første pavebesøket i Trondheim på 1100-tallet. Nå håper vi at den neste paven som besøkte byen også skal bli hedret med en plass oppkalt etter seg, sier p. Egil.

Saksbehandlingen i Trondheim kommune vil ta 4 til 6 måneder. Hvis utfallet blir positivt, venter det oss en større begivenhet, med offisiell åpning av plassen og en feiring i den forbindelse, sier p. Egil.