Julefeiringen i det polske samfunnet!

Søndag 22 januar 2017, var en spesiell og gledelig opplevelse av Julefeiringen, i det polske samfunnet ved St.Olavs kirke i Trondheim.

De siste årene var det det blant annet de polske barna som hadde juleforestilling til minne av vår Herre Jesus fødsel.

De spilte scener som fulgte den utvilsomt vakreste fødselshistorien i hele verden. De øyeblikkene har alltid vært kilden til våre dype følelser. I år var det voksne som overtok denne ideen.

Når barn brakte figurer til krybben og sang gledelig til Guds ære ... de voksne, i vakre kostymer, spilte spontant noen scener fra "Bebudelsen" til "Ankomsten av tre konger".

Det ble også kledd opp "Engler", som frivillig jobbet i forskjellige seksjoner og legioner for å berike opplevelsen under møtet. Disse minnet oss også om tilstedeværelsen av våre skytsengler samt om legionen av engler som var til stedet ved den Hellige Familien!

En fra engleseksjonen overvåket over regissering og skuespillkunsten, spilt av våre spontane skuespillere.

Ungdommen vår var også til stede som alltid. Ei av våre unge jenter,  hadde på seg en vakker folkedrakt som vi kaller for "łowicki".Det var en fin polsk aksent! Ei annen jente spilte trekkspill, og de andre fotograferte og filmet under hele møtet.

Hele samfunnet sang ivrig til akkompagnement av piano, gitar og ukulele. Alt fant sted ved et deilig måltid tilberedt av vår "Kjøkkenengelseksjon" samt medlemmer av vårt samfunn som ønsket å dele sine kulinariske ferdigheter.

Fantastiske øyeblikk var forestillinger av polske "Julesangere" som kom med Betlehemsstjernen for synge til oss sine folkejulesanger og ønske oss alt godt.

Den presenterte folkeskikken er dyrket i vår polske katolske tradisjon. Deres engasjement i utgangspunktet åpnet våre hjerter til fred, glede og kjærlighet ..som vi tror kom til oss gjennom Den Hellige Ånd, rett fra Betlehem!!

Vi takker våre kjære prester p.Piotri, p.Sławomir og vår sogneprest p.Egil ​​for omsorg og støtte i å organisere slike møter!

GUD VELSIGNE ALLE I DETTE NYE ÅRET!

(Tekst: Beata Turek)