Katolsk Filmklubb: "Entertaining Angels - The Dorothy Day Story"

Etter to år med utsettelser, har Katolsk Filmklubb i samarbeid med Troskurset endelig den store gleden av å kunne vise "Entertaining Angels - The Dorothy Day Story" fra 1996.

Visningen er i Katekeserommene i St. Olav domkirke i Trondheim, tirsdag 7. desember, og begynner klokken 19:00.

Dette er filmen om den amerikanske katolske aktivisten Dorothy Day, som har vært sørgelig lite kjent utenfor USA helt opp til våre dager, men som har havnet mer i rampelyset etter at Pave Benedict XVI har brukt henne som eksempel på «en reise frem mot troen i en sekularisert verden» og Pave Frans – når han skulle omtale fire personer som sto for de viktigste dydene og verdiene i USA  – nevnte Abraham Lincoln, Martin Luther King Jr., Thomas Merton og Dorothy Day. Om Dorothy Day utdypet han: «Her social activism, her passion for justice and for the cause of the oppressed, were inspired by the Gospel, her faith, and the example of the saints».
Thomas Mertons egen beundring for Dorothy Day og hennes arbeid (han arbeidet selv for henne en stund) er beskrevet i «The Seven Storey Mountain».

Det var lite i Dorothy Days oppvekst eller bakgrunn som tilsa at hun skulle få den posisjonen blant katolikker – og ikke-katolikker – som hun etterhvert gjorde. Likefullt startet hun i 1933 opp magasinet «The Catholic Worker» (utsalgspris 1 cent, som er den samme i dag) og drev ulike former for hjelpearbeid blant arbeidsledige og hjemløse etter «den store depresjonen» - finanskrisen i 1929.

Muligens sterkt mot sin egen vilje, har hun bl.a. i Catholic Herald blitt kalt USAs svar på Mor Teresa.

Filmen er fra 1996, og har Moira Kelly og Martin Sheen i hovedrollene.

Det er engelsk tale, og engelske undertekster.