Katolsk julemarked i Trondheim er blitt tradisjon!

Liv og røre en lørdag formiddag i Birgittaklosteret på Tiller. For tredje år på rad har venneforeningen og søstrene i fellesskap laget julemarked.

Stor stemning på julemarked i Birgittaklosteret

Hvert år blir det bedre, sier Kari Merethe Lunde som er leder i Birgittasøstrenes venner. Nytt denne gangen var mengder av vakre håndlagede ting som kunne kjøpes til rimelig pris. Sammen med søstrene har en gruppe fra venneforeningen hatt julemarkedsverksted hver onsdag i lang tid. Som tidligere hadde venner av klosteret også bakt, syltet og saftet produkter som fornøyde besøkende kunne kjøpe med seg hjem. Og kafeen sydet av liv, hjemmebakst og kaffe ble omsatt i store mengder.

Kari Merethe Lunde kom til Trondheim fra Gøteborg hvor hun bodde i 14 år. Hun ble kjent med Birgittasøstrene på Tiller allerede før det nåværende klosteret ble bygget, og fikk ideen at hun skulle ta initiativ til en venneforening. Siden har det gått slag  slag, og julemarkedet kan kanskje sees som kronen på verket. Det skaffer en kjækommen gave til klosterets drift.

I Sverige er det vanlig at katolske klostre og kirker arrangerer julemarked. Moder Patrizia har tradisjonen med seg fra Falun. Nå er tradisjonen etablert her også! Vi gleder oss allerede til neste år!