Katolsk pilegrimsbok

Med fokus på Hellig Olav, men anvendelig under all pilegrimsferd, denne vakre og praktiske lille andaktsboken ble utgitt av Norsk Katolsk Bisperåd ved Olsokkommisjonen i 2012. I forordet sier biskop Bernt I. Eidsvig:

«Til tross for min hang til det bekvemmelige har jeg noen ganger begitt meg på valfartsveien…, og opplevet… hvorledes bønnen… sang og rosenkrans får de lange timer, dagens hete, gnagsår og myggsvermenes angrep til å bli omformet til inderlig glede.» Og kan du ikke legge ut på vandring nå ved Olsoktid, foreslår Biskop Bernt at du setter deg fore å be om Hellig Olavs forbønn hver dag de ni (eller syv eller fem) dagene forut for 29. juli. Denne boken gir deg både bønnene, sangene og liturgien som kan hjelpe deg underveis.

Fra innholdet kan nevnes messen og tidebønnene for Olsok samt et stort utvalg av sanger, hymner og sakramentshymner. Her finnes også to gode artikler om pilegrimsvandring og sykevalfarter.

Boken har et praktisk A5-format og er ringinnbundet, slik at du lett kan holde den åpen i hånden mens du har paraplyen i den andre - eller bruker den til å sloss mot myggsvermene, og den passer inn i en romslig lomme eller tursekk. Boken anbefales alle som er underveis, enten det er til Nidaros og Olsok eller et annet valfartsmål. Den er til salgs i St. Eystein bokhandel i St. Olav Domkirke i Trondheim, pris kr. 100.