Kjempesuksess med barneleir i distrikt Midt!

Helga 4-6.mai ble det arrangert barneleir i Trondheim. Det var 18 påmeldte barn fra 7 til 12 år gamle. Det kom barn fra hele distriktet, men flest fra Trondheim og Trøndelag.

Foto: Vivian Nguyen

Tekst: Anna Selmer-Olsen.

De fleste barna overnattet i kirken. Det er lenge siden det har blitt arrangert barneleir i distrikt Midt, så det var kjempeartig å se at det var liv blant de yngste i Midt-Norge.

Fredag ettermiddag ble brukt på å øve på leirsangen Kom Hellig Ånd med bevegelser, og fremføre den i kveldsmessa, spise og bli kjent med de andre og ikke minst leke masse.

Temaet for helgen, nestekjærlighet, ble introdusert under morgengymmen ved morsomme øvelser. Vi lagde leir-t-skjorter, tegnet tegninger som handlet om nestekjærlighet og lærte om helgener. Vi var også mye utendørs og lekte klassiske leirleker, vi hadde stafetter utendørs og dro på utflukt til en lekeplass.

Barna var deltagende i høymessen på søndag ved å lese selvlagde forbønner, ministrere, framføre 2 sanger for menigheten og en modernisert dramatisering av Den barmhjertige samaritan. Vi fikk masse tilbakemelding fra menigheten om hvor flinke barna var både etter søndagsmessen og etter kveldsmessen på fredag, og at det var bra at barna var så synlige i messen. Etter søndagsmessen hadde de minikonsert for foreldre og venner hvor de framførte sanger vi hadde øvd på gjennom hele helga, som ble veldig godt mottatt.

Leiren var alt i alt en kjempesuksess, som alle er enige i at bør gjentas! Cathrne Bui og resten av oss i lederteamet håper at barneleiren fører til at det blir mer liv blant unge i distrikt Midt og at andre distrikt blir inspirert til å lage sine egne barneleirer. Takk for en fin helg!