Lys i nattens mørke. 

Påskevigilien ble feiret i St. Olav domkirke av p. Slawomir og p. Marlo med noen få medhjelpere, på vegne av oss alle. Slik ble det i år. 

Men altså på vegne av oss alle, for gjennom vår lengsel etter fellesskapet rundt alter og eukaristi var vi også med. Ingen makter, synlige eller usynlige som virus, kan holde oss borte fra Kristus.

Måtte lyset fra Ham bringes ut i verden gjennom oss, til alle rundt oss!

Kristus er oppstanden, ja, han er sannelig oppstanden!
 

Kjære venner, sammen med styreleder for vårt lokale Caritas vil jeg gi dere en utfordring:

I disse tider møter vi mange hindringer i utøvelsen av vår tro. De offentlige messer er avlyst, og for Korsveisandakt og Rosenkrans har vi ikke lov til å være samlet mer enn fem av gangen, med to meters avstand. 

Naturlig nok fører dette til frustrasjon, ja fortvilelse hos mange. Samtidig vet vi at hvis vi ikke følger de regler og begrensninger samfunnet har bestemt, risikerer vi å være med og spre smitte og sykdom. 

Vårt eget Caritas er blitt bedt om å bringe informasjon om coronaviruset og om hva vi kan gjøre for å beskytte oss og hverandre. Sammen med styrelederen for Caritas Trondheim, Florence Moufack, vil jeg som sogneprest innstendig be dere alle om å søke informasjon og bidra til at alle rundt oss kjenner og følger de enkle reglene for å redde liv:  

  • Hold deg hjemme, 
  • Vask hendene ofte, 
  • Hold avstand fra andre. 

Vi vet at mange føler seg veldig alene i denne tiden. Derfor vil Florence og jeg oppfordre dere alle til å tenke etter om dere kjenner noen som dere kunne ringe til og snakke med. Når vi ikke kan møtes ansikt til ansikt, blir det ekstra viktig å vise omsorg for hverandre på andre måter. La oss bli telefonvenner! Kanskje kunne vi gjøre det til et mål å ringe minst fem andre hver dag? 

Ta ellers kontakt med prestene eller Caritas’ styreleder ved eventuelle spørsmål om hvordan du kan gå frem som telefonvenn.  

Caritas Trondheim har opprettet en egen hjelpegruppe på Facebook der det publiseres aktuell informasjon, annonseres hjelpetilbud og man kan få svar koronaspørsmål. Trykk her for å komme til hjelpegruppen!

Caritas Norges resurssenter har også en egen facebookside, den finner dere her!