Midnattsoperaen Olav Engelbrektson på Steinvikholm Slott - 20års-jubileum i august 2013!

Spesialtilbud til den katolske menighet!

Premieren er  torsdag 8. august kl. 22:00. Øvrige forestillinger 9, 10, 15. og 16. august.

Med tekst av Edvard Hoem, musikk av Henning Sommerro og 150 aktører på scenen gjenskapes slottsruinenes dramatiske historie. Et stjernelag av solister med Rein Alexander, Trond Halstein Moe, Randi Stene, Are Hembre m.fl.

Følgende spesialtilbud til den katolske menighet:

Forhåndssamling i Operateltet inkludert, aperitif, historien om forestillingen og om Steinvikholm slott og billett til forestillingen kr. 480.  (Ordinær bilettpris kr. 410)

Vi kan også tilby middagsservering. Kontakt oss for nærmere informasjon og priser på dette. Bestilling direkte til Operakontoret 72 82 18 66 eller <link>post@smtopera.no 

Med vennlig hilsen, Opera Trøndelag, <link http: www.steinvikopera.no>www.steinvikopera.no

Hvis du vil reise med en organisert gruppe fra menigheten, se nærmere opplysninger på oppslag i St. Olav domkirke.

20. år med Midnattsopera på Steinvikholm Slott!

Operaen Olav Engelbrektsson blir for 20. gang oppført på Steinvikholm Slott. 

Innerst i Trondheimsfjorden har borgruinene i 470 år gjemt på en av de viktigste hendelser i Norgeshistorien; Maktspillet om landets politiske og religiøse trone med erkebiskop Olav Engelbrektsson i hovedrollen. 

Et tragisk kjærlighetsforhold blir offer i kampen. Olav var den siste erkebiskop i den norske katolske kirke. Han ble født i Trondenes av lavadelig bondeætt med sterke religiøse tradisjoner. Olav Engelbrektsson vendte heim fra Paven og Roma som erkebiskop i 1524. Han ble formann i Det Norske Riksrådet. 

Historien rundt landets verdslige og religiøse leder er dramatisk. Norges Rike var truet av et voksende dansk herredømme. Erkebiskopen valgte væpnet motstand for å forsvare landets selvstendighet. I 1525 startet Olav byggingen av sitt forsvarsverk på Steinvikholm Slott; det kraftigste byggverket i norsk middelalderhistorie. 

Edvard Hoem og Henning Sommerro har med sitt første operaverk børstet støvet av historien. På stedet der det skjedde har instruktører og andre utøvere fra øverste hylle vært med og skapt en enestående oppsetting.  

Flere av landets beste operasangere gestalter de historiske personer. De 150 sceniske aktører er unge fremadstormende talenter og lokale entusiaster med Operakoret sentralt i handlingen. Eminente musikere utgjør orkesteret. Bak står frivillige ildsjeler og løfter.  

Stykket ble oppført for første gang i 1993. Siden den gang har publikum fra hele Europa opplevd Slottsopera på Steinvikholmen – et maktsenter i norsk middelalder. 

Det var her det skjedde........ 

FORESTILLINGER 2013: 8., 9., 10., 15. og 16. august. Alle dager kl. 22.00.