Nå kan vi tenne lys ved Mikaelstatuen!

På Mikkelsmesse, festen for de hellige erkeenglene Mikael, Gabriel og Rafael, ble den ærverdige gamle barokkstatuen av St. Mikael innviet etter høymessen i St, Olav domkirke med en høytidelig seremoni.

Mikaelstatuen på plass!

Velsignelse av Mikaelstatuen etter Mikkelsmesse lørdag 29. september

I sin preken fortalte sogneprest Egil Mogstad<link http: trondheim.katolsk.no nyheter enkeltvisning-nyhet nyhetssak kommer-erkeengelen-mikael-til-mikkelsmesse-den-29-september external-link-new-window external link in new> statuens historie, og hvordan den ved tilsynelatende tilfeldigheter kom tilbake til Den katolske kirke etter å ha vært i «eksil» i en villahage i Trondheim. Tidens tann har satt sine spor, og nå skal vi samle inn penger til restaurering. 
Fra gammelt av ble erkeengelen Mikael regnet som alle menigheters beskytter. Nå står vår Mikaelstatue mot nord som Mikael etter skikken gjorde i det gamle Nidaros, og beskytter St. Olav menighet mot ondskapens kalde vinder. 


Mikaelbønnen

Hellige erkeengel Mikael, forsvar oss i striden, vern oss mot djevelens ondskap og snarer. Ydmykt trygler vi om at Gud må undertrykke den onde. Og vi ber deg, de himmelske hærskarenes fyrste, om at du med den makt Gud har gitt deg, vil styrte i helvetet Satan og ondskapens ånder som streifer omkring i verden til sjelenes ulykke. Amen