St. Olav menighets segl

St Olav katolske Domsogn, Trondheim

Norsk
English
Polski
02.03.2019

Bokkveld med forfatteren av «Reformasjon uten folk»

Sett av kvelden tirsdag 19. mars til et møte med Henning Laugerud! Det er St. Olav forlag som i samarbeid med St. Eystein bokhandel og Katolsk forum inviterer til foredrag og servering i menighetslokalet til St. Olav domkirke. Laugerud lover oss et rykende ferskt foredrag, det blir nye perspektiver i forhold til det han holdt i Oslo for kort tid siden, som ble publisert på katolsk.no.


Det var ingen allmenn og folkelig oppslutning om reformasjonen i Norge. Uten kongens voldsmakt ville reformasjonen ikke funnet sted, hevder Laugerud i St. Olav kirkeblad.

Boken, som er innkjøpt av Norsk Kulturråd, omhandler den lange historien om tros­skiftet i Norge i hele sin bredde: spillet rundt reformasjonens innførelse, fromhets­livet i norsk sen­middelalder, katolske martyrer, hemmelige jesuittmisjonærer og vitale katolske tradisjoner i etterreformatorisk tid. Forfatteren presen­terer hittil ukjent materiale så vel som kjent stoff i et nytt perspektiv. 
Fri entré og enkel servering. Foredraget starter 19:00, men det blir servering og myldring etter aftenmessen fra 18:30. 

Alle interesserte er hjertelig velkommen!

Henning Laugerud er førsteamanuensis i kunsthistorie med faglig tyngdepunkt innen områdene europeisk middelalder samt 1500- og 1600-tallets europeiske kultur- og idéhistorie.

"...denne boka er noko av det mest verdifulle som er utgjeve på lenge. Henning Laugerud lét oss gni trollsplinten ut or augo."

DAG OG TID


St. Olav katolske menighet
Schirmers gate 1
7012 TRONDHEIM

Telefon: 73 80 87 50
Epost: trondheim [krøll] katolsk.no

Kontonummer: 4200.59.64088
Nye St. Olav kirke: 4200.36.09736

Menighetens facebookside

Sognepresten:

Egil.Mogstad [krøll] katolsk.no
73 80 87 51 (Kontor direkte)
995 65 587 (Mobil)

Henvendelser om nettsiden:

web [krøll] trondheim.katolsk.no