Pilegrimer fra sør

En glad gjeng pilegrimer fra Vår Frue katolske menighet i Porsgrunn satte sitt preg på årets Olsokfeiring. P.Arne Fjeld, prior i St. Dominikus, var med som pilegrimsprest. "En slik valfart byr på sterke åndelige opplevelser for den enkelte", sier reiseleder Ellen Wergeland som selv er katolikk og tilhører menigheten i Porsgrunn. "Felleskapet av troende kristne gjør noe helt spesielt med oss. Og med egen prest blir det en virkelig pilegrimsferd."

Turen har vært under planlegging i ett år, forteller hun. Ferden gikk med buss mot Oslo, hvor 10 personer kom på i tillegg til de 25 fra Porsgrunn/Skien-området. Første stopp var <link http: no.wikipedia.org wiki external-link-new-window external link in new>Dalegudbrands gård, så <link http: no.wikipedia.org wiki external-link-new-window external link in new>Hjørundgard (Kristin Lavransdatter), og så første overnatting på Hjerkinn. Herfra kunne de som ville gå til fots 15 km til Kongsvoll.

"Det var så utrolig vakkert å gå pilegrimsleden på fjellet", sier argentinskfødte Maria Angelica Malmberg. Jeg kjenner ikke Olav som helgen fra min oppvekst, men nå har jeg fått møte ham gjennom Olsokfeiringen. Vi overvar Spelet om Heilag Olav, det var fantastisk, jeg lærte så mye!

Ellers fulgte gruppen det offisielle Olsokprogrammet. Kombinert med egne aktiviteter ble det krevende etapper, om enn ikke til fots! Vi er slitne som pilegrimer skal være, en dag sto vi på 17 timer i strekk, fortelleren en fornøyd Ellen Wergeland. Avslutningen ble roligere, to dager med litt mer egentid. Deltakerne reiser hjem med mange gode minner i bagasjen, og vi som fikk gleden av å være sammen med dem takker for samværet!