Programmet for Den katolske kirkes nasjonale Olsokfeiring 2014 er nå klart!

"Planleggingen har pågått for fullt siden nyttår, og takket være alle gode medarbeidere er vi nå i mål med programmet" forteller en glad Unn Madsø, leder i den den nasjonale Olsokkommisjonen og kansellist i Trondheim katolske stift. I tillegg til den norske versjonen, vil olsokprogrammet også foreligge på engelsk, tysk og fransk, både som folder og på internett. Program og skjema for påmelding ligger under "Olsok 2014" i venstre spalte her på forsiden.

Den bærende kraft i Olsokfeiringen er liturgien. Her har vår kantor Ulf Schancke gjort en uvurderlig innsats. Alt er samlet i den katolske pilegrimsboken «Be for oss hellig Olav», som kom i fjor, og som kan kjøpes i St. Eystein bokhandel både nå og under Olsokfeiringen. Her er Vesper, Laudes, salmer og messetekster. I tillegg står tekstene til «Vandring med Olav til Kristus»  - under ledelse av p. Egil Mogstad og Ulf Schancke, til de stedene i byen som bærer minner om hellig Olav.

Denne boken er et «must» for alle som vil ta del i feiringen med størst mulig utbytte, sier Unn Madsø.

Vi synes vi etter hvert har fått etablert en innholdsrik og solid Olsokfeiring her i Trondheim, sier Unn. Årets program følger rammen fra tidligere år, og som vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på. Vi begynner lørdag formiddag den 26. juli, med et besøk hos Birgittasøstrene i deres nye kloster på Tiller.

Menigheter og grupper som planlegger pilegrimstur til Olsokfeiringen i Trondheim og på Stiklestad får også i år anledning til å feire flere pontifikale messer både på turen til Tautra og Munkeby Mariaklostre og i Nidarosdomen ved biskopene Bernt Eidsvig og Berislav Grgic.

I år må vi gjøre en del improvisasjoner, siden nåværende kirke (forhåpentligvis) vil være revet innen Olsok. Åpningsmessen lørdag kveld, vil derfor foregå i Ilen kirke som ligger en kort spasertur unna St. Olav domkirke.

God mat og drikke og sosialt fellesskap er også en viktig del av vår katolske Olsokfeiring, og Olsokkomitéen i Trondheim ønsker alle velkommen til Olsokfeiring her den 26– 29. juli!