Snart må vi ta farvel med vår kjære Kamil

Vi kan takke Sigrid Undset for at prestestudent Kamil Fedorczyk fra Polen begynte å interessere seg for Norge. Allerede på videregående skole, før han visste at han ville bli prest, leste Kamil romanen Olav Audunssøn og dette vekket interessen.

 Senere leste han også Kristin Lavransdatter, og her sto jo Nidaros sentralt. Nå har han vært 6 måneder her hos oss for å få praksis fra menighetsarbeid etter 6 år studier av filosofi og teologi i Warsawa. Han har også vært et halvt års tid i Fredrikstad, og før dette et år ved St Eystein presteseminar for å lære norsk.
Det har vært en variert praksisperiode, kan han fortelle. Fra dåp av et tidlig født barn ved St Olavs hospital, til ekteskapskurs, deltakelse i konfirmantundervisning, katekese for barn og barnegruppe, og alt slags praktisk arbeid. Kamil har trivdes godt i St. Olav menighet, og han synes det blir vemodig å ta farvel.  Det er ennå ikke avgjort hvor veien går videre, men like over påske drar han tilbake til St. Eystein presteseminar.
Vi kommer til å savne Kamil svært, både hans varme vesen og den gode innsatsen for vår menighet. Vi håper du kommer tilbake snart, Kamil!