Sommerens norske roman har katolsk innhold!

Den nylig utkomne debut-romanen «De uskyldige» av Kristine Hardeberg åpner døren til det gamle Firenze og Innocenti-barnehjemmet med dets mange gripende skjebner. Livsveiene til norske Sandra fra vår tid og florentinske Teresa fra slutten av 1800-tallet møtes på forunderlig vis.

«Sterk og vakker bok fra Firenze. Gled deg, les sakte» står det på omslaget. Det siste skal godt gjøres, for dette er en spenningsroman som er drivende godt skrevet. Det er vanskelig å legge den fra seg! 

 

 

 

 

 

Forfatteren er vel bevandret i kunsthistorien, og hun har forsket grundig på Innocenti-hospitalets historie, som er Europas første barnehjem, og tegnet av selveste Brunelleschi i 1419. De som elsker Firenze kan både glede seg til et gjensyn med sin kjære by og lære mye nytt om den. 

 

 

 

Den hellige Teresa av Avila spiller en viktig rolle i bakgrunnen. Selv ble Kristine Hardeberg katolikk mens hun arbeidet med romanen. Hun vokste opp som prestedatter på Melhus i Trøndelag. Som voksen har hun bodd i Italia, Frankrike og USA. Nå bor hun med sin mann og fire barn på Gjøvik. 

 

 

 

Med denne romanen er ferielektyren sikret! St. Eystein bokhandel anbefaler på det varmeste!