St. Olav domsogn har fått menighetssekretær!

15. november begynner Renate Wahlström i halv stilling som menighetssekretær. Etter flere år som hjemmearbeidende med ansvar for familiens ve og vel og en del tid anvendt på studier, ser Renate frem til å arbeide i St. Olav domsogn. Renate er gift og har to barn, og hun er katolikk.

 

Tilhørigheten til Den katolske kirke har hun fra sin polske morfar. Han kom til Norge som 18-åring på tvangsarbeid under den 2. verdenskrig, og da freden kom valgte han å bo i Norge. På den slitsomme ferden fra Tyskland til Mo i Rana hvor han ble internert, kunne han huske at han var innom Trondheim. Det var kaldt og han hadde ingen sko. En Trondheimsdame som så at han var barfot ble opprørt over dette og hentet et par sko til ham.

Renates polske morfar var en av de overlevende etter arbeidet på den såkalte ”Dødsveien” som tyskerne bygde ved Mo i Rana krigsårene, forteller hun.

Renates mann Erik Wahlström er svensk, og familien har bodd 12 år i Trondheim. Vi ønsker Renate hjertelig velkommen som menighetssekretær, og håper hun vil trives hos oss!