Strålende førjulskonsert

Julekonsert og førjulsfest til inntekt for vår nye kirke trakk fullt hus i St. Olav menighetslokale. Det var knapt ståplass fredag kveld, stemningen sto i taket og de polske juleenglene gikk av med seieren i det som tegner til å bli en tradisjon i St. Olav menighet.

Juleenglene vant vandrepokalen og en stor kurv med juleknask. De oppfylte de fleste av dommerteamets kriterier: de sang julesanger fra sitt land samstemt og vakkert og de kunne alle tekstene utenat, de hadde kledd seg ut for å illustrere sangen og dramatiserte teksten på en flott måte. Honnør går til de polske kvinnene som tydeligvis hadde instruert og hjulpet, og som attpåtil sang en egen sang. Vi fikk en verdig vinner!

Men vi hadde mange andre fine deltagere også. Den sørkoreanske familien med mor ved pianoet, sønn på fiolin og far med vokal imponerte. Det gjorde også det vietnamesiske søskenparet på piano og fiolin. Albert Magnus studentgruppen stilte med fine julenisseluer, men de skjulte seg bak sangarkene, og det er synd, for de er jo så vakre alle sammen. Det gjelder også gruppen fra Indonesia som sang tradisjonelle engelske julesanger på sitt eget språk. Den fillipinske gruppen danset seg gjennom sine fine julesanger i nydelige silkebluser, og Maria var modig nok til å synge "O heilag natt" solo, akkompanjert av Ulf på pianoet. Det siste gruppen ut var fra Sri Lanka, og de representerte fire verdensreligioner, hinduisme, buddhisme, islam og kristendom. De kan stå som et forbilde for fred og forsoning for oss alle.

Vi må også nevne maten som var arrangert av Lam fra menighetsrådet. Kjøkkenet rapporterte at de solgte mat non-stop i over tre timer. Til sammen fra biletter, mat og drikke kom det inn nesten kr 23 000 til byggefondet. En flott innsats og en stor takk til Isabel og hennes team av ivrige hjelpere. Uten all denne frivillige innsatsen bak kulissene ville et slikt arrangement vært umulig.