Trondheim får ny biskop

 

 

Mgr. Green, som bragte med seg den gode nyheten til Trondheim

Som vi har skrevet tidligere, ble årets oljevigselsmesse ledet av Vatikanets ambassadør til Norge, mgr. James Patrick Green.

Mandag kveld kunne imidlertid mgr. Green kunngjøre at hovedårsaken til han besøk i Trondheim, er at Pave Frans har bestemt at Trondheim igjen skal få egen biskop.

Mgr. Green er satt til å lede arbeidet med tilretteleggelsen av dette, like frem til å anbefale kandidater for Paven. 
Trondheimsvisitten i forbindelse med oljevigselsmessen var dermed en god anledning til å starte opp dette arbeidet, ettersom han dermed også fikk anledning til å snakke med samtlige av stiftets prester, som var her i forbindelse med oljevigslingen og fornyelse av presteløftene. 

Trondheim Stift har til nå vært administrert av Biskop Bernt Eidsvig siden juni 2009. Sogneprest Mogstad sier vi gleder oss til igjen å få en biskop, og oppfordrer alle til å be for et godt resultat av prosessen som nå er påbegynt. Han forteller også at mgr. Green gjerne vil høre hva menighetsmedlemmene selv synes og mener, og dette best gjøres ved å sende ham brev - altså ikke epost - direkte til nuntius. <link http: www.nunciature.se external-link-new-window external link in new>Nuntiaturet har egen nettside og kontaktinformasjon finnes der.

<link https: www.flickr.com photos sets with external-link-new-window external link in new>Bilder fra oljevigselsmessen finner du her. (Foto: Jan Erik Kofoed)