Uendelig Kjærlighet: en bok for fastetiden

Med denne boken av sr. Anne Elizabeth Sweet fra Tautra Mariakloster kan vi feire fastetiden med Salmene. Den finnes i St. Eystein bokhandel. Forfatteren fikk seg en overraskelse da hun begynte arbeidet med boken. "Jeg ventet at det skulle være mange av de såkalte botssalmene blant responsoriesalmene i fastetiden. Men slik er det ikke.

 

Det viktigste temaet er ikke menneskelig synd, men Guds uendelige og grenseløse kjærlighet til menneskene, uansett hvor mye de har syndet. Det er denne kjærligheten salmene innbyr oss til å ønske velkommen og motta i våre liv,"sier hun.

Jeg finner stor glede i å løfte frem responsoriesalmene fra kirkens liturgi. De kommer lett i bakgrunnen i forhold til dagens tekst. Salmene er Guds ord til oss, og med dem kan vi henvende oss til ham, sier sr. Anne Elizabeth.

Sr. Anne  Elizabeth er cisterciensernonne ved Tautra Mariakloster. Hun har doktorgrad i bibelteologi ved University of Notre Dame og har i over tredve år publisert mange tekster om Bibel og liturgi i USA, og nå også i Norge. Blant disse er boken Når lyset stråler frem - advent og jul med salmene på St. Olav forlag 2011.