Ungdommelig Olsok!

Gjennomsnittsalderen på deltakerne ved årets Olsok-feiring går drastisk ned når 40 ungdommer fra Norges unge katolikker (NUK) slutter seg til. Halvparten av dem skal gå pilegrim over Dovre fra mandag 23. juli. Det blir overnatting i medbragte lavvoer.

 

Fra Hjerkinn går ferden videre med tog, og på Heimdal ved Trondheim møter de resten av gruppen og går i samlet flokk til Nidarosdomen der Hellig Olav er begravet på ukjent sted. 

 

Deretter blir det festival i Trondheim med Sverresborg skole som sentrum for begivenhetene.

 

Vi kommer til å være med på hovedarrangementene i Olsok-feiringen, og starter vårt arrangement med å delta i åpningsmessen i St. Olav domkirke fredag 18:00, etterfulgt av mat og sosialt samvær i regi av Olsok-komiteen i St. Olav domkirke, forteller leder i NUK Jakob Voigt. 

 

Lørdag blir en travel dag, da blir det workshops fra 9 til 12 der andre frivillige ungdomsorganisasjoner er invitert til å delta. De øvrige Olsokdeltakerne er hjertelig velkommen til foredrag ved Øystein Morten med temaet «Jakten på Olav den Hellige», som tar utgangspunkt i Morten’s bok med samme tittel. Tid: 11:00 til 11:45, sted: aulaen på Sverresborg skole.

 

Så er det buss til Stiklestad, med deltakelse i prosesjon og messe i Stiklestad kirke.

 

Søndag er det fritid frem til 12:00, med deltakelse i Olsokforedraget ved Dom Erik Varden for de som vil. Så samles alle til Angelus-bønn og lunch utendørs. 14:30 deltar gruppen i den katolske Olsok-messen i Nidarosdomen. Vi gleder oss til å feire Olsok i Trondheim, sier Jakob Voigt!

 

NUK har fått støtte til sitt arrangement fra Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU).