Velkommen p. Marcos Pablo Banzon Delos Trinos!

Mange har nok allerede merket seg at vi har fått en ny prest i St. Olav domkirke. Det er p. Marcos Pablo fra Filippinene, og hans oppgave er å være prest for filippinerne i Trondheim Stift, som stiftskapellan. Det betyr at han vil være en del på farten i Midt-Norge, men ha St. Olav domsogn som sin hjemmebase, med bolig i prestegården.

 

Kall meg gjerne p. Marlo, sier han. Det er en kombinasjon av de to navnene Marcos og Pablo, og gjennom sine 20 år som prest er han blitt han er vant til å hete så. Han ble født 10. november 1965 i Balanga Bataan på Filippinene. Han ble vigslet til diakon i Hong Kong, og ordinert til prest 27. desember 1997 på Filippinene. Det ble 9 års virke som prest i Hong Kong, hvor han lærte både å snakke og skrive kinesisk. Etter dette har han vært prest på Filippinene, i byen Binmaley i den nordlige provinsen Pangasinan. I tillegg til filippinsk og kinesisk, snakker han engelsk.

I takknemlighet over at p. Marlo vil arbeide som prest her hos oss, ønsker vi ham hjertelig velkommen, og håper han vil trives!