Vi presenterer det nye menighetsrådet: Suzana Zoric

Suzana er 22 år gammel. Hun er født i Kroatia og kom til Norge da hun var fem år gammel, så hun har vokst opp i Norge og føler seg like mye norsk som kroatisk.

Etter fullført videregående skole var hun svært usikker på hvilken retning hun skulle gå i sin videre utdanning. Valget falt til slutt på arkitektur, et studium hun brenner for og som omfatter mye av det som er viktig i livet: mennesker, kunst, form, farge, kultur, historie, samfunn og ikke minst ingeniørkunst. Hva hun vil gjøre når studiene er fullført er hun enda ikke sikker på, kanskje blir hun arkitekt, kanskje lærer – tiden vil vise. 

Suzana har alltid vært interessert i kunsthåndverk, alt som har med form, farge og kreativitet å gjøre har opptatt henne. Dessuten baker hun en syndig god sjokoladekake, det kan medlemmene i Albert Magnus gruppen gå god for. Hun er musikkinteressert, og interessen er vid, fra Pink Floyd og Beatles til Händel, Bach og Mozart. Hun spiller blokkfløyte og har vært medlem av Trondheim Musikkskole i 12 år. I tillegg er hun en lesehest, og foretrekker å lese bøker på originalspråket der hun kan klare det. I tillegg til kroatisk og norsk snakker hun engelsk og litt spansk.

Hun ble døpt i den Katolske Kirke som liten, og valgte selv å la seg konfirmere da hun var 20. Hun er sterkt engasjert i Kirken her i Trondheim. Hun er redaktør for Søndagsbladet som kommer ut fire ganger i året, synger i kirkekoret og er aktivt medlem av Albert Magnus, gruppen for studenter og unge voksne. I tillegg tok hun over jobben som kateket for konfirmantene fra høsten 2013 da en av de tidligere kateketene måtte reise fra Trondheim.

Suzana presenterer et interessant perspektiv på Kirken. Kirken, sier hun, er som et sykehus. Vi er alle såret og har behov for helbredelse, og dette kan kirken gi, men vi må selv være aktive for å motta helbredelsen. Derfor ser hun det som svært viktig å hjelpe andre til å ta en aktiv del i kirkens mange aktiviteter. En meget god tanke som vi håper mange vil merke seg og handle etter.