Med bakgrunn i regjeringens plan for gradvis gjenåpning av samfunnet har Biskop Erik bestemt at årets konfirmasjon må utsettes til høsten.
Ny dato er 2. oktober og det blir sannsynligvis to konfirmasjonsmesser. Klokkeslett bestemmes senere.

Følg med her på hjemmesiden for eventuelle endringer.

 

Undervisningen foregår ca. annenhver onsdag fra kl.17:00 til 19:30 og deltagelse i messen er en del av undervisningen.

Høst 2020:
26. august          Informasjonsmøte for konfirmanter og foresatte
09. september
23. september
14. oktober
28. oktober
                           Konfirmasjonsleiren er utsatt til vårten, nærmere informasjon kommer!
25. november
09. desember

Vår 2021:
13. januar
27. januar
10. februar
03. mars
17. mars
07. april
21. april
05. mai
21. mai        AVLYST!    
22. mai        Konfirmasjon kl. 12:00 - UTSATT til 2. oktober 2021!

 

Denne informasjonen gjelder KUN konfirmantene som har fulgt undervisning skoleåret 2019/2020 og som om det ikke hadde vært for pandemien skulle ha blitt konfirmert i vår.
Som tidligere varslet blir det noen undervisningsøkter før konfirmasjonen, en lørdag ettermiddag i oktober og to onsdager i november:

lørdag 24. oktoberkl.15:00-18:45 (etter messen)
onsdag 4. novemberkl. 17:00 - 19:30
onsdag 11. novemberkl. 17:00 - 19:30

Lørdag 24. oktober anbefaler vi at alle tar med seg en liten matpakke, og legger opp til felles matpause.
Spørsmål kan stilles til konfirmant.trondheim(at)katolsk.no eller menighetskontoret trondheim(at)katolsk.no

Konfirmasjonen finner sted 21. november kl. 15:00 i Vår Frue kirke.

 

Hei konfirmanter!

Vi har nettopp sendt ut mail med en tekst om Nåde, Dyd og Det sakramentale liv  (klikk på lenken).

Vedlegget inneholder alt dere behøver å vite om tema for disse to ukene (20 og 21). Det er enda en stund før vi møtes i kirken igjen, så inntil videre blir slike dokumenter hovedformen for undervisning. Det er viktig at dere leser dem grundig - ta notater og vær sikre på at dere forstår hva innholdet betyr. Hvis det er noe som er uklart så må dere gjerne stille spørsmål. Vi har laget en digital spørsmålsboks dere kan bruke til dette. 

Det er nå muligheter til å gå på messe igjen, men man må reservere plass og biletter på forhånd - det kan gjøres her.

Husk at denne torsdagen er Kristi Himmelfartsdag, en viktig festdag hvor man burde komme seg til messe hvis det er mulig.

Dere kan også komme i kirken når som helst for å skrifte. I tillegg til dette er det viktig med daglig bønn, gjerne til faste tidspunkter (morgen, kveld, måltider). Her er noen katolske bønner å lære seg. 

Kristus lever, alleluia!

Fortsatt god Påsketid,

Peder og Ludvig


Kjære konfirmanter.

Det er sikkert mange som savner messen og felleskapet i Kirken. Det som vi kan gjøre nå er å følge Messene på nettet og be hjemme. Som erstatning for konfirmantkatekesene skriver vi oppsummeringer av temaer vi skulle snakke om i undervisingen. 

I forrige uke skulle vi ha om ekteskap og ordinasjon, derfor har vi laget en tekst som dere kan lese om dette tema (klikk på linken). I YOUCAT kan dere lese sidene 143-155 (les også i margene, der er det mange nyttige kilder). 

Vi minner om at Pastoralavdelingen har laget en rekke videoer med tanke på konfirmanter. Vi anbefaler selvfølgelig å se alle. Dere finner dem her!

Dersom dere har spørsmål kan dere sende epost til en av oss.

Ha en velsignet påsketid!
Vi ber for dere.

Hilsen,
Konfirmantkateketene 
Peder, Sara og Ludvig

 


Vi har i dag, skjærtorsdag, sendt ut et nytt brev fra katekene.

Konfirmantundervisningen kommer til å bli på denne måten en stund fremover, så det er viktig at alle leser brevene og følger rådene og oppfordringene som blir gitt. Det er også fint om alle foresatte kan forsikre seg om at ungdommene leser, ser på og tar til seg det som blir sendt ut fremover.

I tillegg til brevet fra kateketene vil vi tipse om at pastoralavdelingen har satt i gang et prosjekt med katekesevideoer beregnet på konfirmanter på OKBs YouTube-kanal. Der ligger det foreløpig tre introvideoer, og fra og med 1. påskedag skal det etter planen publiseres en ny video daglig. Frem til dette skjer vil vi anbefale NUKs opplegg for digital påskeleir som publiseres på NUKs facebookside.

Nedenfor følger brevet fra kateketene, med dokumentet om påsken og frelseshistorien:

Kjære konfirmanter,

I denne eposten finner dere et dokument som inneholder det vi vil at dere skal lære om Påsken og frelseshistorien.

Vi vet at selvstudium er vanskelig men vi vet at dere vil ta utfordringen. Alle spørsmål er velkomne - det er bare å ta kontakt med en av oss. Vi fortsetter å be for dere og håper dere får en velsignet og fredlig påskefeiring. Ved å forstå Påskens egentlige betydning møter dere hjertet av Kirkens tro, kilden til den kristne glede og kjærlighet, og vår evige frelses opphav.

Delta i påskefeiringen her! 

Ha en velsignet Påske!

Med hilsen,
Peder, Sara og Ludvig

 


Hadde alt vært som vanlig hadde kanskje en del av dere konfirmanter vært på påskeleir med NUK, men slik ble det ikke i år. Derfor har NUK laget eget materiale som vil bli publisert på facebook-siden deres.

Facebooksiden finner dere her!

Her er et foreløpig program for uken. Videoene vil bli publisert enten ved åttetiden om morgenen eller ved tretiden om ettermiddagen.

Mandag 6. april – Kunst&Håndverks-video om å brette påskelilje og en 5-7min temaøkt fra en av leirlederne fra årets leire.

Tirsdag 7. april – 5-7min temaøkt fra en av leirlederne fra årets leire

Onsdag 8. april – Live-Kahoot (event publiseres snart, der kommer tidspunktet) og en rask innføring til liturgi (2min klipp)

Torsdag 9. april - Skjærtorsdag – Oppskrifts-video med forklaring om faste- og abstinens (kl.08.30), patere prater om Skjærtorsdag (vi har samlet inn bidrag fra flere prester, klippet er på 5min) (kl. 12.00), og en oppskrifts-video med refleksjoner rundt langfredag (kl.15.00)

Fredag 10. april – Langfredag – patere prater om Langfredag (kl.08.00, klippet er på 7min) og Netflix Watchparty kl.19.00 (filmen blir annonsert i forkant, men det står mellom The Two Popes eller Holy Goalie)

Lørdag 11. april – patere prater om påskeaften (kl.08.00), 7 og et halvt minutt klipp.

Søndag 12. april – «Hva betyr påske for deg» – spre gjerne oppfordring til å sende inn bidrag, og send gjerne inn bidrag selv.

 

Kjære konfirmanter,

Det er høyst beklagelig at dere i den kommende tid ikke har mulighet til å komme i kirken på hverken messe eller konfirmantkatekese. Vi ønsker likevel så godt vi kan å gjøre dere kjent nok med Den katolske kirkes tro til verdig å kunne motta konfirmasjonens sakrament. Derfor skal vi prøve å tilby ressurser dere selv kan lese på og lære av. Dette legger naturlig nok et større krav på dere, men vi har tro på at dette er noe dere kan takle. 

I forrige uke skulle vi ha om Åndens gaver og Åndens frukter. Derfor har vi laget en tekst som dere kan lese om dette tema (klikk på lenken). I YOUCAT kan dere lese sidene 72-76 og 168 (les også i margene, der er det mange nyttige kilder). 

Generelt blir undervisningen deres vanskeligere for oss å følge opp, men vi vil gjøre vårt beste. Det ligger også mange gode kilder på nettet, men mange av dem er på engelsk. Vi anbefaler lesing av YOUCAT, YOUCAT Konfirmant, Den katolske kirkes katekisme og Bibelen.

Det aller viktigste er at dere ber til Gud hver eneste dag – be til Ham om at Han må vise dere veien til Ham og hvordan dere skal bli klare for konfirmasjon. 

Legg frem for Ham alt det vanskelige, vonde, frustrerende og smertefulle – dette vil Han ta bort og gi dere trygghet. Legg også frem for Ham alt det vakre, det gode og det lyse og takk Ham for Hans godhet. Husk vårt felles fasteforsett: minst en Fadervår hver dag. Daglig bønn vil lære oss å stole på Gud og å bli kjent med ham.

Dersom dere har spørsmål kan dere sende epost til en av oss.

Ha en velsignet fastetid! Vi ber for dere.

Hilsen,

Konfirmantkateketene 
Peder, Sara og Ludvig