Kjempesuksess for menighetens danseforestilling til inntekt for den nye kirken

Kunstnerisk så vel som økonomisk! For ikke å glemme maten. Inngangsbilletter, loddsalg og salg av mat og drikke ga tilsammen 25.333 kroner!

Kulturkvelden for fundraising ble en storartet feiring for menigheten, og en like stor suksess for innsamlingen til den nye St. Olav domkirke. Syv ulike etniske grupper deltok, og danset sine lands folkedanser. 

Vietnam presenterte en tradisjonell vietnamesisk dans som heter "Nonia", som betyr "stråhatt-dans". Det var morsomt å se ungdomsgruppen danse så grasiøst i sine silkedrakter.

Filippinene presenterte tre danser, først "Sinulog", som er en berømt dans fra byen Cebu, hvor den hører hjemme i en festival som avholdes hvert tredje år til ære for St. Nino. Den andre dansen var Una Kaya, en etnisk dans fra Mindanao, fremført i fargerike kostymer, med rik utsmykning i hodepryden. Filippinerne elsker å danse, så som sin tredje presentasjon hadde de en moderne dans, Zumba.

Ecuador presenterte salsa, som er en blanding av sekstitallets mambo og danser immigrantene hadde med seg på slutten av 70-tallet. Ecuador deltok i dette arrangementet for første gang, og det var derfor ekstra morsomt å ha dem med.

Eritreerne presenterte "Mezmur", en tradisjonell sang og dans som brukes i kirken. Vi ble alle svært imponerte over både dansen, sangen, instrumenteringen og at de hadde den største representasjonen fra noen etnisk gruppe.

Peru presenterte "Festejo", en sprudlende form for afro-peruviansk musikk. Den feirer slavenes frigjøring og frihet. Den er kjent for dansernes høye energinivå, som vi fant i både bevegelser og sang.

Ghanas innslag var en innfødt "frieri-dans", til akkompagnement av perkusjonsinstrumenter. 

Chile presenterte "Cueca dans", en nasjonaldans som også illustrerer en manns frieri til en dame. 

Vi hadde besøk av spesielle gjester fra Tyskland; Msgr Austen, som representerer Bonifatius Werk, som er vår hovedsponsor for byggingen av den nye kirken, og 20 journalister. De var alle overveldet over menigheten, enheten mellom de ulike etniske gruppene og hadde aldri tidligere opplevd maken til levende og livfull menighet!

En stor takk til organisasjonen Filipino for Christ for et fremragende arrangement, som ikke bare var svært vellykket som kulturelt innslag, men som også innbragte 25.333 kroner til den nye kirken!

Tekst og bilder: Isabel Bjørnaas