Nye messehagler til Olsok!

St. Olav menighet i Trondheim har mottatt en fantastisk gave fra generøse medlemmer av menigheten. Spesiallsydde messehagler med Olavsøksen som bærende symbol løfter Olsokfeiringen til nye høyder!

"Det er en enorm gave ekteparet Isabel og Terje Bjørnaas har gitt oss", forteller sogneprest Dom Albert Maczka. I tillegg til 3 messehagler har vi fått 2 dalmatiker (liturgiske plagg for diakoner), en korkåpe (til venstre på bildet) og et velum som vil bli brukt  ved bæring av Olavsrelikvien. Korkåpen brukes under høytidelige gudstjenester som ikke er messer, for eksempel vesper under Olsokfeiringen. Et kalkvelum som brukes til å dekke kalken før og etter kommunionen har vi også fått.

Den røde fargen symboliserer helgenkongens martyrium, og Olavssymbolet øks og krone går igjen.

"Dette er en historisk begivenhet", sier Dom Albert. Det er første gang vi i St. Olav menighet har fått spesiallaget  messehagler og annet liturgisk utstyr til en bestemt anledning, og dette understreker på en verdig måte den økende betydningen Olsokfeiringen har fått. Sist noe lignende skjedde var da Sigrid Undset donerte messehagler til det katolske kapellet på Stiklestad. "Jeg kan  ikke nok få takket våre gode givere", sier Dom Albert Maczka med et stort smil!