Rørt og imponert etter Olsokfeiring på Stiklestad og i Trondheim.

Nuntius, erkebiskop Henryk Józef Nowacki, ønsket å delta i årets Olsokfeiring. Han uttrykker glede og overraskelse over den store oppslutningen om feiringen av Hellig Olav. "Dette er en levende tradisjon", sier nuntius i et intervju med nettsidens redaksjon.

"Prosesjoner og fulle kirker, både i går i Stiklestad gamle kirke, og i dag i Nidarosdomen, vitner om at helgenen fortsatt lever. Og slik er det jo med helgenene, de lever blant oss, de dør aldri. Vi kan alltid påkalle dem, og de hører oss. At dere ser Olav som Norges evige konge er godt for dere og landet deres."

Nuntius er pavens ambassadør for de fem Nordiske land, og samtidig pavens representant overfor den katolske kirke i disse landene. Han bor i Stockholm.

"I en stadig mer sekularisert verden blir slike feiringer viktige. I et land der Den katolske kirke er så liten som i Norge, er det sterkt at så mange slutter opp om feiringen! Det er et vitne om troen, i en verden der flere og flere lever som om Gud ikke eksisterer. Den som besitter troens gave, har en indre trygghet som aldri kan erstattes av det menneskene skaper selv", avslutter Nuntius.