Tyske journalister besøker nye St. Olav domkirke

Sivilarkitekt Jon Morten Breidablik fra Eggen Arkitekter hadde en interessert og lydhør forsamling foran seg da han presenterte prosjektet nye St. Olav domkirke i Trondheim for 17 tyske journalister som var på Norgesreise i regi av Bonifatiuswerk ledet av msgr. Georg Austen. Den moderne basilikaen med inspirasjon fra gammel romansk kirkearkitektur fremsto enkel og stilren, i harmoni med Nidarosdomen og Erkebispegården på den andre siden av Prinsens gate. Etterpå var det befaring på byggeplassen, ledet av prosjektleder Thomas Christian Hunstad fra firmaet Brick.

 

Gruppen foran nye St. Olav domkirke

Sivilarkitekt Jon Morten Breidablik presenterer prosjektet.

Ordfører Rita Ottervik blir intervjuet av tyske journalister

Prosjektleder Thomas Christian Hunstad fra firmaet Brick viser rundt på byggeplassen.

Trondheims ordfører Rita Ottervik hadde generøst takket ja til invitasjon fra Den katolske kirke, og tok seg tid til en interessant redegjørelse om Trondheim som pilegrimsby og ”City of Churches”. Hun la vekt på det gode økumeniske klima som råder i vår by og den katolske kirkes betydning for integrering av immigranter. Og hun uttrykte glede over den vakre kirken som reiser seg.

Biskop Bernt Eidsvig fortalte om Den katolske kirke i Norge og økonomiske aspekter ved byggeprosjektet. Både ordfører og biskop fikk mange spørsmål fra de tyske journalistene, mange av dem handlet om innvandring og integrering.

Etter besøket i Trondheim med overnatting på Birgittaklosteret på Tiller skulle  msgr. Austen, hans kolleger fra Bonifatiuswerk og gruppen av journalister  videre til Munkeby Mariakloster, Stiklestad og Tautra Mariakloster, hvor de overnatter til søndag. Det norske vertskapet var litt bekymret for det dårlige været – snøbyger i april – men gjestene hadde opplevd en snøfri vinter i Tyskland og gledet seg over snøfnuggene som falt. Og Vårherre sørget for sol og blå himmel akkurat da det gjaldt som mest, på spaserturen fra møtelokalet til byggeplassen.

Med denne Norgesreisen ønsker Bonifatiuswerk å vekke interesse blant tyske katolikker for nye St. Olav domkirke i Trondheim, slik at mange får lyst til å støtte prosjektet økonomisk.