Følg med i innboksen og her på hjemmesiden for mer info om videre forløp etterhvert.
I mellomtiden er det fint om dere fortsetter å lese  boken «eukaristien» med sammen med barna og gjerne også ta en titt på kateketisk senter sine sider  Bli Lys! (klikk på link) der ligger det masse informativt og lærerikt for alle aldre.

 

På grunn av den rådende smittesituasjonen i Trondheim, ser vi oss i samråd med generalvikar dessverre tvunget til å avlyse all virksomhet for barn og unge denne uken.
Dette gjelder all undervisning,både konfirmantkatekesen torsdag 4. november, lørdagskatekesen 6. november og søndagsskolen 7. november.

 

Grunnet konfirmasjon blir det dessverre ikke noe tilbud for juniorkatekesen i oktober, men første lørdag i november (6/11) håper vi å kunne ønske alle velkommen igjen.

Av samme grunn blir det ingen messe denne lørdagen, og katekesen slutter 12:30.
Det blir heller ingen matservering denne gangen, men det blir matpause, så alle må ha med matpakke!

For ikke å blande katekesebarna med konfirmantene vil inngang til katekesen denne gangen skje via døren til presteboligene, på høyre side av bygget (følg veien mellom huset og boden ned mot det gamle foreningslokalet). Kateketene vil være på plass for å hjelpe dere å finne frem, dersom det trengs.

Boken Eukaristien anbefales også i år, denne er bestilt og vil bli å få kjøpt i bokhandelen, se åpningstider her!

Alle som har meldt på barna sine til lørdagskatekese i år vil få en påminnelse på e-post noen dager før lørdagskatekesen. Alle må meldes på på nytt hvert undervisningsår. De som ikke har meldt på bør derfor gjøre det snarest, via påmeldingsskjemaet her:  https://forms.office.com/r/QWrecZKiAT (klikk på link for å komme til skjema).

Dersom dere vet at dere har meldt på men ikke har fått e-post er det lurt å sjekke spam/søppelpost, alle som er påmeldt skal få epost til oppgitt adresse.

 


PLANLAGTE UNDERVISNINGSDAGER (med forbehold om endringer).

Foreldremøtet 2. september kl. 19 er primært for nye foresatte. Det vil bli gitt informasjon om undervisning opplegg etc.og møtet varer i underkant av en time.

NB! Første lørdag, 4. september, blir det dessverre ingen juniorkatekese, kun år 1 og år 2.
Lørdag 2. oktober kan klokkeslett for undervisning bli noe forskjøvet pga konfirmasjon. Mer info kommer.

4. september
2. oktober
6. november
4. desember

8. januar
5. februar
5. mars
2. april
7. mai
21. mai
10. juni                øving og siste sjanse til skriftemål
11. juni                Førstekommunionsmesse(r)? (avhengig av koronasituasjonen)

 

Følg med i postkassen!

Dersom det er noen som ikke får brev kan det ha ulike årsaker, f.eks at man ikke er registrert, har feil adresse eller dårlig merket postkasse. Brevet kan leses i sin helhet her og man er selvfølgelig velkommen til å melde seg på til undervisning selv om man ikke har fått dette, det samme gjelder barn født tidligere enn 2014.

Mer informasjon om undervisningsdager og undervisningsopplegg etc. vil bli publisert her på nettsiden fortløpende, så følg med.

 

 


ALLE  som skal delta på katekese må melde seg på, uansett om det er første, andre eller femte året. Dette er for at vi skal ha oversikt over hvem som deltar og alltid vite at vi har rett kontaktopplysninger til alle barn og foresatte.

Påmelding gjøres her: påmelding til lørdagskatekese (trykk på link), eller ved å fylle ut  påmeldingsskjema i pdf-format (klikk for å få frem skjema) og levere på sognekontoret.

Oppstart høsten 2020 er lørdag 5.september 2020 kl. 10:00
Det blir et foreldremøte i forkant av dette etter messen onsdag 26 august, kl. 19:00

Forberedelser til førstekommunion

Førstekommunionskatekesen strekker seg over to år. Undervisningen vil normalt være den første lørdagen i hver måned. Visse unntak kan forekomme.

Undervisningsdagen varer fra klokken 10.00 til ca. klokken 13.30 og avsluttes med en familiemesse kl.13.00 der foresatte og resten av familien kan delta sammen med barna.

Lørdagskatekese

Lørdagskatekesen er et undervisningstilbud for alle katolske skolebarn fra 2. til 8. trinn, samme lørdag i måneden til samme tid. Barna er inndelt i grupper etter alder, og forberedelsen til den første hellige Kommunionen er en integrert del av denne.

Med undervisning lørdager, og med alle aldersgrupper samme dag er målet å få mye tid til sosialt samvær og til å bygge opp et større katolsk barne- og ungdoms-miljø i Trondheim.

Dersom dere har noen spørsmål om førstekommunionsforberedelser eller katekese for eldre barn, er det bare å ta kontakt med Kirken, gjerne på e-post: trondheim@katolsk.no

Følg gjerne med her på hjemmesiden vår trondheim.katolsk.no/katekese Her vil aktuell informasjon om lørdagskatekesen bli publisert fortløpende.

Foreldrehjelp?

Dersom det i tillegg er noen i foreldregruppa som har tid, kanskje kompetanse eller i alle fall lyst til å bidra inn i undervisningen, så er dette kjærkomment. Ta i så fall kontakt med lena(at)tande.net, eller snakk med kateketene i forbindelse med foreldremøtet.

 

Gå inn på kjøp og betal,
finn «St. Olav domsogn: Katekese»
og velg lørdagskatekese.

Vipps # 578330

 

Lørdagskatekese: 
Ansvarlig: Lena Tande.

Søndagsskole/evangelieforklaring for barn:
Ansvaret går på omgang mellom Lena Tande, Maria Selmer-Olsen, Bernadette Fuglem, Pia Sørensen og Van-Trang Pham. Hver søndag i 11-messen. Opplegget som brukes blir hentet fra Det kateketiske senter. Se egen artikkel om Søndagsskolen

Konfirmanter: 
Se egen side for konfirmanter i venstre kolonne på forsiden.

For mer informasjon kontakt menighetskontoret

tlf. 73808750 eller epost trondheim@katolsk.no