Kjære konfirmanter,

«Der to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem». Matteus 18:20

Helgen fredag 17. februar til søndag 19. Februar arrangerer Trondheim stift en obligatorisk leir for alle konfirmanter. Leiren skal foregå på Vestheim ungdomssenter, på Vestnes som er like utenfor Molde med ferge. Adresse: Hagnesvegen 128, 6390 Vestnes.

Påmelding og informasjon finner du i påmeldingslinken her:

https://forms.office.com/e/c9UgWnkcsS

NB: Fristen for påmelding er søndag 5. februar klokka 23.55.

Egenandel for leirdeltakelsen er 500kr

Betaling skjer på;

Kontonummer: 4213 51 29784, eller
Vipps: #501 769 à Konfirmantleir 2023

NB: Husk å skriv inn NAVN til konfirmanten, og hvilken MENIGHET de tilhører ved betaling.

De som ikke har mulighet til å delta på konfirmantleiren, vil få en obligatorisk oppgave, som vil bli sendt ut til de det gjelder nærmere leiren.

Det blir planlagt felles reise fra menigheten deres. Dere har også mulighet til å kjøre konfirmantene til leirstedet. Mer informasjon står i påmeldingen, og ytterligere informasjon kommer nærmere leiren. Det planlegges opplegg med å bruke hele helgen fra fredag morgen til søndag kveld for de som reiser langveisfra, så de første reisende fra Levanger/Trondheim må ta fri fra skolen på fredagen.

Dersom noen trenger bekreftelse på fravær (til skolen) grunnet konfirmantleiren, ta kontakt med Ivan Vu.

Kontaktinformasjon:
Telefonnr: +47 911 60 279 (man-fre: 09.00-15.00)
Epost: ivan.vu(at)katolsk.no

I Kristus

Ivan Vu
Leirsjef for konfirmantleiren og Kontorfullmektig i Trondheim stift

 

Legg fremfor alt merke til konfirmasjonsleir 2-9 april og juniorleir 1-8 juli.
Se NUKs nettsider for mer informasjon om kommende aktiveter og påmelding til leir.

 

Høst

7. September
21. - ‘’ -
5. Oktober
19. - ‘’ -
2. November
16. - ‘’ -
7. Desember

Vår

11. Januar
25. - ‘’ -
8. Februar
17-19 februar  konfirmasjonsleir  (obligatorisk)
1. Mars
15. - ‘’ -
29. - ‘’ -
12. April
26. - ‘’ -
10. Mai

20. Mai kl. 12.00: KONFIRMASJON

 

 

Konfirmasjon blir 20. mai 2023.

Vi starter med et felles informasjonsmøte med konfirmanter og foreldre, kateketer og prester, torsdag 1. september 2022 kl. 19.00. Møtet finner sted i Atriet, i Menighetssenteret ved St. Olav domkirke. Det er viktig at alle møter denne dagen, for da blir det gitt informasjon om undervisningsdager, plan og reglement for undervisningen.

Undervisningsdag er onsdag, kl. 17-19.30, og undervisningen vil skje annenhver uke, med fri i skoleferiene, og med start uke 36, dvs onsdag 7. september. Som en del av undervisningen deltar konfirmantene hver møtedag i kveldsmessen kl. 18:00.

Dersom det skulle vise seg å være vanskelig å møte og å gjennomføre det opplegget vi foreslår, ber vi deg og foreldre/foresatte om å ta kontakt med sognepresten, egil.mogstad(at)katolsk.no for å sammen prøve å finne en løsning.

Påmelding gjøres her!  senest 28. august.

Invitasjonsbrevet kan leses i sin helhet HER

 


Alle konfirmantene må forsikre seg om at enten en av fadderne fra dåpen eller et annet valgt vitne stiller til konfirmasjonen. Vitnet må selv være konfirmert katolikk, og det skal helst ikke være mor eller far.

Det blir øvelse før konfirmasjonen fredag 13. mai 17:00

På øvelsen går presten gjennom alt det praktiske som skal skje på lørdag, derfor ber vi også fadderne/vitnene møte opp sammen med konfirmantene. Dersom vitnet ikke kan bør en av de foresatte møte opp som stedfortreder.

Selve konfirmasjonen finner sted i St. Olav domkirke lørdag 14. mai kl. 12.00
OBS! Hver konfirmant kan ha med seg ni (9) gjester i kirken.

Oppmøte konfirmasjonsdagen er senest kl. 11:30!

Det kommer ofte spørsmål om hva man skal ha på seg under konfirmasjonen. Vi bruker ikke kapper, og det er opp til hver og en å velge klær som passer seg en høytidsdag i kirken.

Senest 5. mai ønsker vi å ha følgende i orden:

Konfirmantens dåpsattest, de fleste har allerede dette i orden, men det gjenstår noen. De som er døpt her hos oss behøver ikke. 

Ønsket konfirmasjonsnavn.

Fadder/vitnes fulle navn.

Det går fint å sende denne informasjonen til trondheim@katolsk.no (senest 5. mai) dersom dere ikke har fått tatt den med til undervisningen.

Det er viktig at alle konfirmantene skrifter før de mottar fermingens sakrament. De fleste har sikkert allerede gjort dette. Dersom det allikevel er noen som ikke har skriftet finnes det mulighet til å gjøre dette i forbindelse med øvelsen 13. mai. Si i så fall gjerne fra på forhånd at dette er ønskelig.

Øverst ansvarlig for konfirmantkatekesen er sognepresten, p. Egil Mogstad.
Dersom dere har noen spørsmål, ta kontakt på e-post egil.mogstad@katolsk.no eller telefon 99565587.

Ellers kan kateketene svare på det meste dere måtte ha av spørsmål, send gjerne epost til konfirmant.trondheim@katolsk.no dersom dere lurer på noe.

Øvrig prest i menigheten er: p. Tomasz Bazula, telefon 40579884.

Ta gjerne kontakt dersom dere har spørsmål eller noe dere vil informere oss om.
Lykke til!

 

Høst 2021:
01.09  Informasjonsmøte med konfirmanter, foresatte, kateketer og prester.
09.09
23.09
07.10
21.10
04.11
18.11
02.12
16. 12

Vår 2021: 
NB! I løpet av våren blir det konfirmasjonsleir (torsdag til søndag) med obligatorisk deltagelse. Dato ikke fastsatt, beskjed kommer.

06. 01
20.01
03.02
17.02
03.03
17.03
31.03
21.04
05.05

13.05 Øving til konfirmasjon med mulighet til skriftemål for de som ikke allerede har skriftet(?)
14.05 Konfirmasjon kl. 12:00(?) Vi må muligens ha to messer, i så fall  kl.11 og kl.13.

 

Følg med i postkassen!

Dersom det er noen som ikke får brev kan det ha ulike årsaker, f.eks at man ikke er registrert, har feil adresse eller dårlig merket postkasse. Man er selvfølgelig velkommen til å melde seg på til undervisning selv om man ikke har fått brev, det samme gjelder ungdom født tidligere enn 2007.

Mer informasjon om undervisningsdager og undervisningsopplegg etc. vil bli publisert her på nettsiden fortløpende, så følg med.

Dato for konfirmasjon 2022 er 14. mai - ikke pinseaften som det har vært tidligere år, og som det sto i brevet. Vi beklager eventuelle uleiligheter dette medfører.

 

 

Med bakgrunn i regjeringens plan for gradvis gjenåpning av samfunnet har Biskop Erik bestemt at årets konfirmasjon må utsettes til høsten.
Ny dato er 2. oktober og det blir sannsynligvis to konfirmasjonsmesser. Klokkeslett bestemmes senere.

Hei konfirmanter!

Vi har nettopp sendt ut mail med en tekst om Nåde, Dyd og Det sakramentale liv  (klikk på lenken).

Vedlegget inneholder alt dere behøver å vite om tema for disse to ukene (20 og 21). Det er enda en stund før vi møtes i kirken igjen, så inntil videre blir slike dokumenter hovedformen for undervisning. Det er viktig at dere leser dem grundig - ta notater og vær sikre på at dere forstår hva innholdet betyr. Hvis det er noe som er uklart så må dere gjerne stille spørsmål. Vi har laget en digital spørsmålsboks dere kan bruke til dette. 

Det er nå muligheter til å gå på messe igjen, men man må reservere plass og biletter på forhånd - det kan gjøres her.

Husk at denne torsdagen er Kristi Himmelfartsdag, en viktig festdag hvor man burde komme seg til messe hvis det er mulig.

Dere kan også komme i kirken når som helst for å skrifte. I tillegg til dette er det viktig med daglig bønn, gjerne til faste tidspunkter (morgen, kveld, måltider). Her er noen katolske bønner å lære seg. 

Kristus lever, alleluia!

Fortsatt god Påsketid,

Peder og Ludvig


Kjære konfirmanter.

Det er sikkert mange som savner messen og felleskapet i Kirken. Det som vi kan gjøre nå er å følge Messene på nettet og be hjemme. Som erstatning for konfirmantkatekesene skriver vi oppsummeringer av temaer vi skulle snakke om i undervisingen. 

I forrige uke skulle vi ha om ekteskap og ordinasjon, derfor har vi laget en tekst som dere kan lese om dette tema (klikk på linken). I YOUCAT kan dere lese sidene 143-155 (les også i margene, der er det mange nyttige kilder). 

Vi minner om at Pastoralavdelingen har laget en rekke videoer med tanke på konfirmanter. Vi anbefaler selvfølgelig å se alle. Dere finner dem her!

Dersom dere har spørsmål kan dere sende epost til en av oss.

Ha en velsignet påsketid!
Vi ber for dere.

Hilsen,
Konfirmantkateketene 
Peder, Sara og Ludvig

 


Vi har i dag, skjærtorsdag, sendt ut et nytt brev fra katekene.

Konfirmantundervisningen kommer til å bli på denne måten en stund fremover, så det er viktig at alle leser brevene og følger rådene og oppfordringene som blir gitt. Det er også fint om alle foresatte kan forsikre seg om at ungdommene leser, ser på og tar til seg det som blir sendt ut fremover.

I tillegg til brevet fra kateketene vil vi tipse om at pastoralavdelingen har satt i gang et prosjekt med katekesevideoer beregnet på konfirmanter på OKBs YouTube-kanal. Der ligger det foreløpig tre introvideoer, og fra og med 1. påskedag skal det etter planen publiseres en ny video daglig. Frem til dette skjer vil vi anbefale NUKs opplegg for digital påskeleir som publiseres på NUKs facebookside.

Nedenfor følger brevet fra kateketene, med dokumentet om påsken og frelseshistorien:

Kjære konfirmanter,

I denne eposten finner dere et dokument som inneholder det vi vil at dere skal lære om Påsken og frelseshistorien.

Vi vet at selvstudium er vanskelig men vi vet at dere vil ta utfordringen. Alle spørsmål er velkomne - det er bare å ta kontakt med en av oss. Vi fortsetter å be for dere og håper dere får en velsignet og fredlig påskefeiring. Ved å forstå Påskens egentlige betydning møter dere hjertet av Kirkens tro, kilden til den kristne glede og kjærlighet, og vår evige frelses opphav.

Delta i påskefeiringen her! 

Ha en velsignet Påske!

Med hilsen,
Peder, Sara og Ludvig

 


Hadde alt vært som vanlig hadde kanskje en del av dere konfirmanter vært på påskeleir med NUK, men slik ble det ikke i år. Derfor har NUK laget eget materiale som vil bli publisert på facebook-siden deres.

Facebooksiden finner dere her!

Her er et foreløpig program for uken. Videoene vil bli publisert enten ved åttetiden om morgenen eller ved tretiden om ettermiddagen.

Mandag 6. april – Kunst&Håndverks-video om å brette påskelilje og en 5-7min temaøkt fra en av leirlederne fra årets leire.

Tirsdag 7. april – 5-7min temaøkt fra en av leirlederne fra årets leire

Onsdag 8. april – Live-Kahoot (event publiseres snart, der kommer tidspunktet) og en rask innføring til liturgi (2min klipp)

Torsdag 9. april - Skjærtorsdag – Oppskrifts-video med forklaring om faste- og abstinens (kl.08.30), patere prater om Skjærtorsdag (vi har samlet inn bidrag fra flere prester, klippet er på 5min) (kl. 12.00), og en oppskrifts-video med refleksjoner rundt langfredag (kl.15.00)

Fredag 10. april – Langfredag – patere prater om Langfredag (kl.08.00, klippet er på 7min) og Netflix Watchparty kl.19.00 (filmen blir annonsert i forkant, men det står mellom The Two Popes eller Holy Goalie)

Lørdag 11. april – patere prater om påskeaften (kl.08.00), 7 og et halvt minutt klipp.

Søndag 12. april – «Hva betyr påske for deg» – spre gjerne oppfordring til å sende inn bidrag, og send gjerne inn bidrag selv.